Praten doe je met zijn Tweeën: start oktober 2024, Amsterdam-West

Niet alle kinderen leren ‘vanzelf’ om te praten en met anderen contact te leggen. Het Hanen Ouderprogramma ‘Praten doe je met z’n tweeën’ leert u eenvoudige maar effectieve strategieën om uw kind in zijn of haar taalontwikkeling te helpen. U krijgt tips om het contact en de communicatie met uw kind te verbeteren en u ontdekt hoe u dagelijkse situaties kan benutten om de taalontwikkeling van uw kind te stimuleren.

 

Voor wie? | Het Hanen Ouderprogramma ‘Praten doe je met z’n tweeën’ is een gespecialiseerd logopedisch programma voor ouders van kinderen van 1 tot 6 jaar die moeite hebben met communicatie. Het Hanen Ouderprogramma is bedoeld voor ouders van kinderen met een taal(ontwikkeling)stoornis: uw kind praat niet of gebruikt zinnen van maximaal 3 woorden. Er kan sprake zijn van een algehele ontwikkelingsachterstand, maar ook van een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 

Programma | Het programma omvat een intakegesprek, zeven groepsbijeenkomsten en vier individuele afspraken bij u thuis, waarbij video-opnamen worden gemaakt. Het programma  wordt afgesloten met een eindgesprek.

 

Praktische informatie | Voor het Hanen Ouderprogramma heeft u een verwijzing van uw (huis)arts nodig voor logopedie – Hanen Ouderprogramma: Praten doe je met z’n tweeën. De cursusgroep bestaat uit 6 à 8 ouders. Binnen een maand na aanmelding vinden de intakegesprekken plaats. Het eerste huisbezoek vindt ongeveer twee weken voor de eerste groepsbijeenkomst plaats. Het gehele programma beslaat circa drie maanden vanaf het eerste huisbezoek. De cursuslocatie is in Amsterdam-West.

 

Meer informatie | Bel of mail met Liesbeth Fabius, trainer en coördinator bij Logopedie Westrand: 06 -19 19 62 71 (ma t/m do) of l.fabius@logopediewestrand.nl. Of vraag informatie aan uw logopedist.

 

Flyer Praten doe je met z’n tweeën

 

Wat zeggen ouders na deelname over het programma?
• Ik weet nu hoe ik mijn zoon kan stimuleren om meer taal te gebruiken
• Mijn zoon is veel meer klanken gaan gebruiken en zegt sinds kort zelfs woordjes
• Ik zie beter wat mijn dochter begrijpt van wat ik tegen haar zeg
• Mijn kind kan langer zijn aandacht vasthouden wanneer ik met hem speel

Aanmelden